Hvem er vi?

Trefadder Danmark tilbyder virksomheder klimakompensation for deres udledning gennem sikker CO2-opsamling fra nordisk klimaskov.

Vi har udviklet nordens første kommercielle klimaskov, hvor vi samarbejder med lokale landmænd om at plante skov for at forbedre klimaet og skabe lokale arbejdspladser.

Vores klimaskove startede i Norge

Trefadder's kommercielle klimaskove har sit udspring fra et omfattende norsk klimaskovsprojekt under Klima- og Miljødepartementet (2013-2019).

Miljødirektoratet og Norges førende skovfaglige miljøer har brugt mere end 50 millioner kroner på norsk klimaskovsforskning i perioden 2015-2021.

Klimaeffekten af norsk klimaskov er veldokumenteret, og Trefadder har i samarbejde med internationale partnere yderligere udviklet metoder, praksis og dokumentation for klimaskov.

Deltagerne i det statslige klimaskovsprojekt er angivet til højre, og mere om projektet kan læses på.

https://www.miljodirektoratet.no/

Trefadders koncept underbygges af forskning

Det statslige klimaskovsforskningsprojekt blev administreret af Statsforvalterne i Rogaland, Trøndelag og Nordland.

Projektet dokumenterede blandt andet:

  • Effekten af CO2 opsamling
  • Effekten på miljø og biodiversitet
  • Kriterier for valg af områder
  • Metodik og praksis

Miljødirektoratet har beregnet, at Norge kan plante klimaskov svarende til en CO2 opsamling på 447 millioner ton. Norges årlige udledning er cirka 49 millioner ton CO2.

Norge har derfor gode forudsætninger for klimaskov, især langs vestkysten, der har ledige områder og i mindre grad påvirkes af albedo-effekten.

Trefadder har bygget videre på denne forskning og har i samarbejde med KPMG Canada udarbejdet en kommerciel metode til produktion og dokumentation af klimaskov. KPMG Canada har i flere år været en førende aktør inden for certificering og verifikation af klimaskove i og uden for Canada.

Vi er derfor klar til at plante meget mere klimaskov i norden.

Historik

Trefadder AS blev startet af iværksætter Anders Kristiansen, der ønskede at skabe arbejdspladser i distrikterne og samtidig øge hastigheden af den grønne omstilling.

Norsk erhvervsliv er langt fremme med den grønne omstilling, men desværre er der betydelige restudledninger, som af økonomiske og teknologiske årsager ikke kan reduceres i dag.

Virksomheden Trefadder blev etableret i 2019 for at hjælpe erhvervslivet med at reducere udledninger, opstille klimaregnskaber og tilbyde klimakompensation fra egen biologisk CO2 opsamling. På kort tid er Trefadder allerede blevet Norges største aktør inden for biologisk CO2 opsamling.

Virksomheden har i dag 10 ansatte og har i løbet af det nuværende år produceret mere end 150.000 ton CO2-kredits. Sammen med vores grønne investorer vil vi accelerere vores bidrag til at løse klimakrisen og samtidig skabe lokal værdiskabelse.

gran_2

2019

Lancering mod erhvervslivet

Siv Jensen mottar sitt Trefadderskap

Trefadder AS blev lanceret over for erhvervslivet på Virksomhedens Dag med den daværende norske finansminister Siv Jensen til stede.

2020

Lancering mod landbruget

Olaug Bollestad mottar velkomstpakke som Trefadder

Trefadder AS blev lanceret over for landbruget, med den daværende norske minister for mad og landbrug, Olaug Bollestad, til stede.

2021

Solberg hepper på os

Anders og Erna_crop

Trefadder AS præsenterede Norges første klimaskov for den daværende norske statsminister Erna Solberg, som ønskede os held og lykke med arbejdet inden for klimaskov.

Vores team

Vores team består af en gruppe engagerede medarbejdere, der brænder for klimasagen og besidder betydelig ekspertise inden for skov, natur, miljø og klimaregnskab. Kontakt os, hvis der er noget, du ønsker at vide.

info@trefadder.dk

Investorer

Link Venture Kapital
Selskabet er en Stavanger-baseret venturefond, der investerer i grønne start-ups, og det ledes af Grethe Skundberg. I bestyrelsen er Inger Espeland-Helgøy repræsenteret.

Bjørn Kjærang Haugland
Bestyrelsesformand Bjørn Haugland er en af Norges førende personer inden for den grønne omstilling. I dag er han administrerende direktør i Skift Norge og tidligere koncernchef for bæredygtighed hos DNV.

Anne Irene Håvarstein
Grundlæggeren i Stavanger, der opbyggede IT-selskabet Olavstoppen AS, som senere blev solgt til Bouvet.

Vores vision

Trefadder skal udvikles til at blive en betydelig aktør, der løser klima- og naturkrisen ved at producere højkvalitets klimakreditter. Klimakrisen kan kun løses ved at reducere udledninger maksimalt og mindske niveauet af CO2 i atmosfæren gennem sikker CO2 opsamling.

Strategiske udviklingspartnere

logo-hjørring-kommune

Klimapartner

"Den Store Klimarejse"

Trefadder Danmark har indgået klimapartnerskab med Hjørring kommune som en del af "Den Store Klimarejse"

Læs mere om Den Store Klimarejse her
GreenHubDenmark_Logo_Green_RGB

Green Hub Denmark

Interesseorganisation

Green Hub Denmark arbejder med:

  • Test- og demonstrationsprojekter samt forsknings- og udviklingsprojekter
  • Partnerskabsdannelse og samarbejde på tværs
  • Investeringsfremme, videndeling og kommunikation
Læs mere om Green Hub Denmark her
DitFinanshus logo

Grøn omstilling sparringspartner

Dit Finanshus leverer uvildig sparring omkring grøn omstilling i samarbejde med Trefadder Danmark.

Læs mere om Dit Finanshus